zaterdag 25 april Kledinginzameling

Sam’s Kledinginzameling voor
Mensen in Nood

Op zaterdag 25 april tussen 9.30 en 12.00 uur kunt u nog goed draagbare kleding en schoeisel aanleveren, evenals huishoudtextiel: dekens, lakens, handdoeken, tafelkleden, gordijnen.  Aanleveren in gesloten vuilniszakken of goed gesloten dozen. Ook brillen zijn van harte welkom, graag apart inleveren. De inzamelpunten op 25 april aanstaande zijn:

Urbanuskerk Noorddammerlaan 126 Amstelveen
Dagcentrum Ons 2e thuis Augusta de Witlaan 2 Amstelveen
Heilige Geestkerk Haagbeuklaan 3 Amstelveen
Paaskerk Augustinsupark 1 Amstelveen
Kruiskerk van der Veerelaan 30a Amstelveen
Titus Brandsmakerk westelijk Halfrond 1 Amstelveen
Augustinuskerk Amstelveensweg 965 Buitenveldert
Pelgrimskerk van Boshuizenstraat 560 Buitenveldert

De opbrengst van de kledinginzameling gaat naar de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Meer informatie vindt u op de websites van de meewerkende kerken en op de landelijke website www.samskledingactie.nl

Wat gebeurt er met uw oude kleding?

De ingezamelde kleding wordt verkocht aan sorteerbedrijven welke de kleding sorteren op soort en maat. Vervolgens wordt de kleding buiten de EU getransporteerd. De zomerkleding gaat naar Afrika en de winterkleding naar Oost-Europa. Vaak is er in deze landen geen kleding voorhanden. Voor een klein prijsje wordt de kleding verkocht op de lokale markt. Reden voor het verkopen van de kleding is dat mensen in ontwikkelingslanden niet afhankelijk worden van West-Europa, maar gestimuleerd worden om een zelfstandig bestaan op te bouwen. De opbrengst van deze verkoop gaat dit jaar naar Bangladesh, waar jaarlijks verwoestende overstromingen plaatsvinden. Er worden daar dijken gebouwd en eenvoudige betonnen evacuatiecentra.

Sam's kledingactie