• Dit event is voorbij.

SAM’s Kledingactie voor Mensen in Nood

zaterdag 21 april | 09:30 - 12:00

SAM's kledingactieSAM’s Kledingactie voor Mensen in Nood op zaterdag 21 april a.s. 9.30 – 12.00 uur.

Op zaterdag 21 april tussen 9.30 en 12.00 uur kunt u (oude) kleding, schoenen en huishoudtextiel afgeven in gesloten zakken of dozen. Ook brillen zijn welkom.

Inleverpunten

• Paaskerk -Augustinuspark 1;
  • Urbanuskerk -Noordammerlaan 126 (Bovenkerk);
  • Titus Brandsmaparochie – Westelijk Halfrond 1-A;
  • Kruiskerk – Van der Veerelaan 30a;
  • Pelgrimskerk – van Boshuizenstraat 560 (ingang Backershagen);
  • Augustinuskerk – Amstelveenseweg 965.

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood is een jaarlijkse gecertificeerde Kledinginzameling voor het goede doel. Uw kleding krijgt een tweede leven terwijl de geldelijke opbrengst is bestemd voor wederopbouw en herinrichting van meerdere scholen voor kinderen van 6 -14 jaar in de Centraal Afrikaanse Republiek. Dit land is ontwricht door burgeroorlogen en armoede. Meer informatie vindt u op de websites van de meewerkende kerken en op de landelijke website www.samskledingactie.nl.

Deze jaarlijkse kledinginzameling wordt gecoördineerd als oecumenisch project van de Protestantse Diaconie en de Rooms-Katholieke Caritas en van harte bij u aanbevolen. Kleding wordt op kwaliteit en soort gesorteerd, zomerkleding gaat naar markten in Afrika en winterkleding wordt in Oost-Europa als betaalbare tweedehandskleding verkocht. Kapot textiel wordt gerecycled, o.a. tot nieuwe kleding.

De geldelijke opbrengst wordt dit jaar besteed aan een meer dan urgent project: basisonderwijs voor ruim 10.000 kinderen van 6 tot 14 jaar in de Centraal Afrikaanse Republiek. Dit straatarme land in midden Afrika, met bijna vijf miljoen inwoners, wordt al jaren geteisterd door burgeroorlogen en hongersnood. Bijna een vijfde van de bevolking is huis en haard ontvlucht door het aanhoudend
geweld. Een groot deel van de inwoners heeft geen toegang tot voedsel, schoon drinkwater en gezondheidszorg. In de gebieden waar de rust weerkeert keren de vluchtelingen terug. Vaak zijn de
dorpen en scholen verwoest. Onderwijs is daardoor onmogelijk terwijl juist dat een voorwaarde is voor menswaardig leven en een goede toekomst. De opbrengst van Sam’s Kledingactie 2018 wordt gebruikt voor wederopbouw en herinrichting van elf scholen in dit land: zorg voor goede schoolgebouwen en schoolmaterialen en hulp aan onderwijspersoneel.

Voor eventuele vragen of informatie:

Wim Kea, telefoon 020 – 645 24 19.

Sam Kledingactie

Datum: