Samen goed voor elkaar

Op zaterdag 6 mei 2017 wordt van 9.30 – 12.00 uur vindt Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood weer plaats. De jaarlijkse kledinginzameling wordt als oecumenisch project van Caritas en de Protestantse Diaconie van harte bij u aanbevolen.

Mareke Kniep

Bent u de plek waar onverschilligheid eindigt en ‘samen goed voor elkaar’ begint? Samen vereist ontmoeting en ontmoeting vereist verbondenheid, geven en delen. En dat heeft gevolgen voor ons dagelijks leven. Zo ook voor de vraag: wat kan mijn nog draagbare kleding die ik om welke reden dan ook wil opruimen, nog betekenen? Kan ik mijn kleding een duurzaam en verantwoord ‘tweede leven’ geven? Dat kan: Kleding en schoenen (schoon en nog draagbaar), huishoudtextiel (handdoeken, gordijnen, linnengoed) en brillen (apart afgeven) kunt u inleveren bij de jaarlijkse inzameling van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood. Deze landelijke organisatie houdt in Amstelveen al meer dan 20 jaar een gecertificeerde inzameling.

De ingezamelde goederen worden verkocht aan gecertificeerde sorteerbedrijven

Kleding wordt op kwaliteit en soort gesorteerd, zomerkleding gaat naar markten o.a. in Afrika en winterkleding wordt in Oost-Europa als betaalbare tweedehandskleding verkocht. Kapot textiel wordt gerecycled, o.a. tot nieuwe kleding!

De opbrengst van de verkoop wordt besteed aan een wederopbouwprogramma in Nepal voor 500 gezinnen

500 gezinnen die door aardbevingen en overstromingen in 2015 getroffen werden, worden door Cordaid Mensen in Nood geholpen met onderdak, water en sanitaire voorzieningen. Cordaid zorgt ervoor dat de Nepalezen weer zelfredzaam worden. Daarom wordt het wederopbouwprogramma met Nepalese partnerorganisaties uitgevoerd. Het programma bestaat onder meer uit beroepstrainingen- om weer inkomen te verwerven- en een verantwoord gebruik van water bij voedselverbouw.

Sam’s Kledingactie op
zaterdag 6 mei a.s. 9.30 – 12.00uur

Wat nemen wij graag in ontvangst: kleding, schoenen, huishoudtextiel (handdoeken, lakens, gordijnen, tafelkleden etc.), brillen. Graag aanleveren in gesloten vuilniszakken of dozen, brillen apart afgeven.
Waar vindt u inzamelpunten:

• Dagcentrum Ons Tweede Thuis (Augusta de Witlaan 2, Westwijk);
  • Paaskerk;
  • Kruiskerk
  • Pelgrimskerk
  • Augustinuskerk
  • Titus Brandsmakerk
  • Urbanuskerk (Bovenkerk).

Uw bijdrage aan Sam’s Kledingactie : ‘Samen goed voor elkaar’: verantwoord én met compassie voor de medemens uw oude kleding, schoenen, huishoudtextiel en brillen doneren. We hopen op een mooie opbrengst!

Zie ook www.samskledingactie.nl